Lokalne vesti

Samo hitni zahtevi na šalterima policije

Zbog štrajka Nezavisnog sindikata policije, šalteri Policijske uprave u Požarevcu, kao i u još nekim gradovima u Srbiji, danas primaju samo hitne zahteve.

Policijska uprava Požarevac nije se zvanično oglasila povodom štrajka.

Policajci od Vlade Srbije traže povećanje plata od 40 odsto i poboljšanje uslova rada. Medju zahtevima su i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora i hitne izmene Zakona o policiji.

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije koji je danas stupio u štrajk, i zvaničnici kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića nisu postigli dogovor o prekidu štrajka u policiji, rečeno je danas agenciji Beta u tom sindikatu.

Zbog štrajka je obustavljeno izdavanje ličnih dokumenata, dok organi reda izlaze samo na hitne intervencije i spremni su da se angažuju samo u slučaju eventualnog ugrožavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend