Lokalne vesti

Sanacija krovova na ovim vrtićima malo će sačekati

Predškolska ustanovanameravala je da letnji period iskoristi za sanaciju krova na vrtićima Bambi i Leptirić u Požarevcu i Majski cvet u Kostolcu, ali je upitno da li će sve planirano moći da se sprovede do 1.septembra.

U planu javnih nabavki vrtića za pomenuta tri objekta ove godine su predviđeni radovi na sanaciji i rekonstrukciji, a kao razlog navedeno je da su krovovi u izuzetno lošem stanju i da predstavljaju pretnju za bezbednost dece i prolaznika.

Očekivalo se da će javna nabavka za izbor izvođača radova biti okončana ovih dana, ali su aktivnosti u postupku zaustavljene jer je jedna grupa ponuđača podnela zahtev za zaštitu prava.

U postupki je posao dodeljen grupi ponuđača Partenon Požarevac i Ljuba Invest iz Paraćina, po ceni od oko 16,9 miliona dinara, bez PDV-a. Međutim, pre zaključenja ugovora, grupa ponuđača koja je izašla sa ponudom koja je skuplja za oko pola miliona dinara, a koju čine Jović gradnja i Gorionik Salakovac uložila je zahtev za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki.

Javnom nabavkom je predviđeno da se radovi na ovim objektima vrše u periodu od 15.juna do 1.septembra, kao i da rok za završetak svih radova ne sme biti duži od 60 dana.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend