Lokalne vesti

Sanacija nakon poplava u Petrovcu na Mlavi

Delegacija Svetske banke i direktor Kancelarije za javna ulaganja, sa saradnicima, obišli su nedavno objekte čija se rekonstrukcija finansira posredstvom kancelarije.

Obnovljena je OŠ „Žarko Zrenjanin“ Veliko Laole, odeljenje u Krviju i OŠ „Sveta Mihajlović“ u Burovcu nakon poplave, a u toku su i radovi na rekonstrukciji mosta u centru Petrovca koji se finansiraju preko Kancelarije za javna ulaganja.

Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja je rekao da se vidi da je bilo opravdano ulaganje Republike u infrastrukturu na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi posle poplava 2018.

Preko kancelarije Vlada Srbije uložila je blizu pet miliona evra i to u radove na obnovi javnih objekata, lokalne infrastrukture, mosta, lokalne preventivne infrastrukture. Samo radovi na lokalnim vodotokovima vredni su blizu milion evra, a samo na brani na reci Busur, odakle je poteklo gro štete iz 2018. godine, Vlada Srbije je preko kancelarije uložila 1,5 miliona evra. Sredstva koja su uložena su iz posebne linije Svetske banke i Srbija je prva zemlja u regionu kojoj je ta specijalna linija odobrena, koja služi brzom mobilisanju finansijskih sredstava za sva ulaganja neophodna u obnovu nakon elementarnih nepogoda, rekao je Marko Blagojević.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend