Lokalne vesti

Saobraćajci kod škola

Prvog dana školske godine saobraćaj u blizini osnovnih škola u Požarevcu nadgleda saobraćajna policija.

Akcija policije usmerena je na zaštitu učenika prvog razreda i upoznavanje sa osnovnim pravilima saobraćaja, kaže načelnik odeljenja saobraćajne policije u Požarevcu Darko Jeremić.

On navodi da se akcija sprovodi u poslednjih nekoliko godina i da od tada nije bilo povređenih učenika u zoni škola. Policija će pojačano kontrolisati saobraćaj i narednih nekoliko meseci.

Tokom septembra i oktobra policijaci će po školama držati predavanja o bezbednosti u saobraćaju najmlađim učenicima.

Jeremić kaže da su pojedine saobraćajnice u blizini gradskih škola kompletno uređene sa vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom. U blizini svih škola u gradu ispunjeni su osnovni uslovi za bezbedno kretanje učenika, smatra Jeremić.

Pored saobraćajnih policijaca koji će kontrolisati poštovanje saobraćajnih propisa, školski policajci vodiće računa o bezbednosti dece u školama i kontrolisaće rad ugostiteljskih objekata, služenje alkoholnih pića i organizovanje igara na sreću.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend