Lokalne vesti

Saradnja srednjih škola iz Požarevca i Singena

Danas je u svečanoj sali Gradskog zdanja održan svečani prijem Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu i specijalizovane škole iz grada Singena u Nemačkoj.

U okviru partnerske saradnje Srbije i Nemačke realizuje se program razmene iskustva srednjoškolaca ekonomskog smera kroz programe Nemačke organizacije za tehničku saradnju – GTZ. Ekonomsko-trgovinskoj školi u Požarevcu partnerska škola je Robert Gejrving iz Singena kaže Vesna Životić, nastavnik u Ekonomsko-trgovinskoj školi.

„Većina škola iz Srbije koje su ušle u partnerski program dobilo je svoju partnersku školu u Nemačkoj. Nama je pripala srednja škola Robert Gajrving iz Singena koja ima slične obrazovne smerove. Naši đaci na čelu sa direktorom škole su prošle godine boravili pet dana u Singenu, pri čemu su posetili njihove časove i upoznali se sa načinom rada. Sada su oni nama uzvratili posetom." izjavila je Životić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend