Lokalne vesti

Selaković i Dežer u Zabeli

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i šef delegacije EU Vensan Dežer posetiće danas kazneno-popravni zavod u Požarevcu - Zabelu.

Sa njima će biti i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović.

Tokom posete obići će pogone u kojima je u toku „pilot obuka“ osuđenika u okviru projekta podrške osuđenicima.

Osim u požarevačkoj Zabeli više od 500 osuđenika u Nišu i Sremskoj Mitrovici biće osposobljeno, uz finansijsku pomoći EU, da obavlja poslove zavarivanja, štampanja sito štampom kao i za izradu nameštaja, pekarstvo i povrtarstvo.

Oni se obučavaju u okviru projekta „Podrška stručnom obrazovanju i obuci u zatvorskim ustanovama Srbije“ za zanimanja za kojima postoji potreba na tržištu rada koji finasira EU, saopštilo je Ministarstvo pravde i državne uprave.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend