Lokalne vesti

Semafori i znakovi pored puta…

Za održavanje semafora u Požarevcu ove godine bi trebalo da se izdvoji oko 3,8 miliona dinara. Održavanje horizontalne i vertikalne signalizacija košta skoro dvostruko više, oko 7,3 miliona, a letnje popravke ulica i trotoara oko 33,6 miliona dinara.

Saobraćajna signalizacija u Požarevcu prilično je oštećena. Ipak, pre nego što počne održavanje, potrebno je da plan odobri Skupština Požarevca koja će zasedati u četvrtak, 25.februara.

Održavanje semafora, između ostalog, podrazumeva i periodični pregled uređaja i obilazak – obavezno 4 puta mesečno sa evidentiranje. Ukoliko se ovo poštuje , nijedan kvar na semaforima ne bi trebalo da potraje duže od 7-8 dana.

Uporedo sa semaforima održavaće se vertikalna signalizacija. Svedoci smo da su znakovi po Požarevcu u prilično ruiniranom stanju i da su na mnogim lokacijama polomljeni ili izvađeni iz zemlje.

Planirana je nabavka novih 260 znakova koji bi trebalo da budu postavljeni u Požarevcu i Kostolcu.

Za obeležavanje ulica putarskom bojom ove godine je izdvojeno 3,8 miliona dinara.

Za ručno krpljenje udarnih rupa biće utrošeno oko 680 tona asfalta, što košta 7,6 miliona dinara.

Za manje puteve i ulice odvojeno je 12,6 miliona dinara, za popravku trotoara 1,2 miliona, a za uređenje makadamskih i zemljanih puteva čak 6,5 miliona dinara (obračunava se rad po času).

dovoljno za 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend