Lokalne vesti

Semafori u kvaru od početka školske godine. Raskinut ugovor o održavanju

Za nevericu je da čak ni posle dve nedelje od početka školske godine semafori ispred nekoliko škola u Požarevcu ne rade. Grad je danas saopštio da je raskinuo ugovor o održavanju semafora. U saopštenju je navedeno da će biti raspisana nova javna nabavka.

Školska godina je počela prošle nedelje, a roditelji i deca ispred nekoliko škola bili su iznenađeni zbog toga što semafori nisu funkcionisali, odnosno nisu bili ispravni.

Na ove slučajeve ukazali su korisnici društvenih mreža koji su naveli da postoje problemi ispred Dositeja, Vuka i Svetog Save. Ispred ove poslednje škole semafor je „mrtav“ već duže vreme, a jedina stvar koja se promenila je to što je u međuvremenu sa jednog stuba skinuta tabla sa svetlosnom signalizacijom.  

Reakcija lokalne samouprave raskidom ugovora zbog neispunjavanja ugovornih obaveza dolazi u trenutku kada je situacija sa semaforima u gradu postala krajnje iritantna za sve učesnike u saobraćaju jer je opšti utisak da se signalizacija loše održava u svim delovima grada.

U saopštenju koje je danas prosleđeno medijima se navodi da je gradska uprava o raskidu ugovora obavestila saobraćajnu policiju, kako bi se povećao nadzor u blizini škola.

U dopisu piše i da je proverena ispravnost horizontalne i vertikalne signalizacije. U grdskoj upravi kažu da apeluju i mole učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i poštuju postojeću signalizaciju kada semafori ne rade.

Inače, Grad je imao zaključen jednogodišnji ugovor sa preduzećima „Gorionik“ iz Salakovca i „Procesor elektronika“ iz Valjeva. Ugovor sa ove dve firme koje su dale zajedničku ponudu zaključen je 7.maja 2019.godine na vrednost od 3.314.118 dinara. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend