Lokalne vesti

Serija havarija na elektromreži

Bez struje je oko 120 korisnika u Ćirikovcu i oko 500 potrošača u Požarevcu u delu oko Pionirskog trga, saznaje nezvanično Boom 93. Razlog jeserija ozbiljnih havarija na elektro mreži koji su se dogodili sinoć i noćas u periodu između 19.45 i 1 sat nakon ponoći.

Kako saznajemo u tom periodu se dogodilo 5 do 6 kvarova na trafostanicama i instalacijama u Ćirikovcu i na Pionirskom trgu. Neki kvarovi su otklonjeni, ali je zbog prirode havarija za sada nezahvalno prognozirati kada će svi potrošači dobiti struju.

Sinoć je najpre došlo do havarije u Ćirikovcu, a osim sela bez struje je ostao i jedan deo potrošača na kostolačkom putu. Veći deo njih struju je dobio jutros oko 8.50 časova.

Još uvek nije otklonjen kvar na trafou kod stadiona. Reč je o prekidu na podzemnom kablu. Ispitivanja i radovi na terenu su u toku.

Posle 20 časova došlo je do kratkog prekida zbog havarije na trafou na Pionirskom trgu u Požarevcu. Ubrzo je snabdevanje normalizovano prebacivanjem na alternativno napajanje. Međutim, oko 1 sat nakon ponoći se dogodio kvar i na rezervnom napajanju.

U oba slučaja reč je o podzemnim kablovima od 10 kilovolti. Jedan kvar je pronađen u Bratstva i jedinstva na ukrštanju sa Jadranskom ulicom. Reč je o obimnijim radovima koji zahtevaju iskopavanje i ispitivanje instalacija.

Nije jasan uzrok velikog broja havarija koje su se dogodile u kratkom periodu. Iako su atmosferske prilike bile mirne, na dva mesta su popucale žice od napajanja na trafostanici u Ćirikovcu, dok je za samo nekoliko sati registrovano 5 do 6 ozbiljnih havarija.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend