Lokalne vesti

Šest objekata Vojske Srbije u master planu prodaje nepokretnosti

Na teritoriji grada Požarevca se, po master planu Ministarstva odbrane, nalazi šest objekata Vojske Srbije koji su na listi prodaje nepokrenosti.

Kako je obavljeno na zvaničnom portalu Ministarstva odbrane na listi prodaje neprokretnosti nalazi se skladište u naselju Ćirikovac. Prema podacima ministarstva površina zemljišta koje obuhvata ovaj vojni objekat iznosi 1,8282 ha i na na ovoj površini nalaze se dva objekta povrišine od 313,10 m2.

Dugi objekat koji se nalazi u master planu za prodaju nepokrenosti je vojno skladište u naselju Ljubičevo. Kako je navedeno na portalu ministarstva odbrane površina ovog vojnog kompleksa iznosi 1,9539 ha. Takođe u ovom vojnom kompleksu nalaze se dva objakte ukupne površine od 571,69 m2.

Najveći objekat koji se nalazi na listi za prodaju je kasarna u Sopotu. Ovaj vojni kompleks obuhvata zamljište od 11,8345 ha. U ovoj kasarni nalazi se ukupno 40 objekata koji zauzimaju površinu od 10755 m2.

Takođe po master planu za prodaju je poligon i vežbalište koje se takođe nalazi u Sopotu. Povrišina ovog vežbališta iznosi 9,6753 ha.

Peti objekat koji je u planu za prodaju je bivši Dom Vojske koji se nalazi ulici Voje Dulića 2. Ovaj objekat se nalazi na zemljištu ukupne veličine od 0,0890 ha, dok površina objekta iznosi 1592,86 m2. Za Dom Vojske je već 4 puta bila proglašena prodaja i svakim pute se završila neuspešno. Poslednji put oglas za prodaju ovog objekta bio je objavljen u julu 2018. godine i cena je uznosila 1 262 909 evra.

Poslednji objekat u Požarevcu koji se nalazi u master planu prodaje liste nepokrentnosti je poligon, vežbalište i strelište u Vinogradskoj ulici. Taj prostor je 32 godine koristio Teniski klub Požarevac koji je na prostoru ovog poligona napravio 6 teniskih terena. Više od 20 godina trajali su sudski procesi u kojima je ovaj kompleks izvršnom presudom vraćen Ministarstvu odbrane. Ukupna površina zemljišta koji ovaj kompleks zauzima iznosi 1,4028 ha.

Za sada, osim ovog spiska nije objavljen, oglas za prodaju ovih objekata. Ceo spisak možete pogledati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend