Lokalne vesti

Sezona kupanja na bazenima

Počela je sezona kupanja na bezenima u Požarevcu i okolini. Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje kažu da je voda na bazenima koje kontrolišu na teritoriji grada Požarevca i Smedereva uzorkovana i da se prvi rezultati očekuju krajem nedelje.

Cene dnevnih ulaznica za bazen u Braničevskom i Podunavskom okrugu se kreću od 80 do 500 dinara.

Bazen Sportskog centra u Požarevcu otvoren je prošlog vikenda. Kupače očekuju više cene ulaznica od prvobitno najvljenih zbog rasta cena troškova energije i materijala za održavanje bazena, objasnila je Marija Milošević, direktorka Sportskog centra i dodala da bi cena bila dvostruko viša da nije bilo dotacije grada. Tako će cena dnevne ulaznice iznositi 150 dinara, nedeljne 900, mesečne 3.100 i sezonske 4.000 dinara. Direktorka Sportskog centra kaže da popusta tokom popodneva neće biti.

Milošević je dodala da će u odnosu na prošlu godinu deo u kojem je bazen za decu biti potpuno natkriven suncobranima, kao i da će njihov broj biti povećan oko velikog bazena.

Bazen u Zabeli u okviru restorana "Preporod" otvoren je za posetioce, a cena dnevne karte inosi 150 dinara, a za decu ulaz na bazen je 100 dinara.

Otvaranje bazena u Velikom Gradištu u okviru kompleksa Silver Lake Invstments očekuje se posle 1. jula.

Ulaznica za bazen u okviru kompleksa "Ždrelo" u Petrovcu na Mlavi je 500 dinara, a u cenu je uključeno pored bazena korišćenje solarijuma i saune. Korišćenje tobogana u okviru bazena naplaćujue se dodatnih 200 dinara, a ulaz za decu mlađu od 7 godina je 200 dinara. Bazen sa termomineralnom vodom temperature oko 40 C stepeni podesan za plivanje i gimnastiku u vodi je otvoren bez obzira na vremenske prilike.

Cena dnevne ulaznice na bazen u okviru Sportskog centra Smederevo je 150 dinara, a za decu do 7 godina ulaz je slobodan, dok ukoliko se odlučite za paket od 30 ulazaka na bazen cena je 3000 dinara. Iznajmljivanje suncobrana, stola i dve ležaljke na dvenom nivou iznosi 250 dinara. Takođe, organizovano je i jutarnje kupanje od 8 do 10 sati, a ulaz je 80 dinara dok za noćno kupanje cena ulaznice je 200 dinara.

Bazen u okviru kompleksa "Moravski konaci" u Velikoj Plani je u fazi punjenja, a njegovo otvaranje se očekuje najverovatnije za vikend. Cena dnevne ulaznice biće 100 dinara, dok za goste motela ulazak na bazen je besplatan.

Što se tiče, jednog od najposećenijeg bazena u Srbiji, Akva parka u Jagodini, cena dnevne ulaznice je 400 dinara, a za decu do 12 godina odobrava se popust od 50 posto. Cena iznajmljivanja suncobrana i ležaljki je 50 dinara, dok se garderoba naplaćuje 20 dinara dnevno.

Zavod za javno zdravlje Požarevac redovono će kontrolisati vodu na sledećim mestima u Braničevskom I Podunavskom okrugu:
– Bazen Sportkog centra Požarevac (2 puta nedeljno)
– Bazen u Zabeli (jednom nedeljno)
– Zatvoreni bazen u Kučevu (jednom mesečno)
– Bazen "Ždrelo" u Petrovcu (jednom mesečno)
– Bazen Sportskog centra Smederevo (jednom nedeljno)
– Bazen u Smederevskoj Palanci (2 puta mesečno)
– Bazen u okviru "Moravskih konaka" u Velikoj Plani (jednom mesečno)

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend