Lokalne vesti

Siguran rad blokova

Do kraja juna u termoelektranama u Kostolcu proizvedeno je gotovo četiri milijarde kilovat-časova električne energije.

Krajem juna počela je i ovogodišnja remontna sezona u termosektoru. Očekivana proizvodnja, koja bi trebalo da bude ostvarena tokom ove godine u kostolačkim termoelektranama, iznosi 6,43 milijarde kWh. Od TE „Kostolac A“ očekuje se da preda elektroenergetskom sistemu 1,98 milijardi kWh, dok TE „Kostolac B“ treba da isporuči 4,45 milijardi kWh. Posmatrano pojedinačno po termoelektranama, u TE „Kostolac A“ je do kraja juna ostvarena godišnja proizvodnja od 1.207.358.000 kWh električne energije.

Blok A1 je u tom periodu proizveo 343 miliona kWh, dok je blok A2 predao sistemu 864 miliona kWh električne energije. Deo energije koristio se za daljinski sistem grejanja Požarevca, Kostolca, kao i pripadajućih seoskih naselja. U TE „Kostolac B“ je tokom prvih šest meseci proizvedeno oko 2,78 milijardi kWh. Ovaj proizvodni rezultat predstavlja zajednički učinak bloka B1, koji je predao elektroenergetskom sistemu oko 1,4 milijarde kWh, i bloka B2, koji je proizveo oko 1,38 milijardi kWh.

U Sektoru proizvodnje ističu da se rezultati ostvaruju maksimalnim zalaganjem svih zaposlenih i ukazuju da se do rekordnih rezultata dolazi zahvaljujući brižljivom održavanju termokapaciteta i pažljivo planiranim remontima.

U ritmu rekorda

Nakon sveobuhvatnih revitalizacija u TE „Kostolac B“, blokovi B1 i B2 su dostigli projektovane parameter snage. To je rezultiralo rekordnom godišnjom proizvodnjom 2016. godine, koja je zatim premašena i 2017.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend