Lokalne vesti

Sigurniji odmor samo sa proverenim agencijama

Novi zakon o turizmu koji je donet u junu mesecu ove godine, obavezuje organizatore putovanja da obezbede polisu osiguranja.

Zakonodavac je propisao da polisa koja iznosi 25.000 eura treba da pokrije nelikvidnost organizatora putovanja. Građani koji planiraju odmor preko neke od agencija treba da se dobro informišu o samoj agenciji i njenoj dozvoli za rad kako bi izbegli eventualne neprijatnosti tokom letovanja.

Direktor agencije M tourist iz Požarevca Zorica Mitić kaže za Boom 93 da ukoliko se desi da nekom propadne aranžman, putnik je dužan da u roku od 8 dana od povratka sa puta podnese tužbu sudovima u Beogradu protiv tursitičke agencije.

“Turistička agencija koja je posrednik u putovanju, po zakonu ne može u njihovo ime da se požali sudu, već putnik mora sam da se obrati sudu i podnese tužbu protiv agencije koja ga je oštetila  “ ističe Mitićeva.

Oštećeni putnik je dužan da sudu podnese ugovor o putovanju, fiskalni račun i uplatu i tada će se njegova žalba uzeti u razmatranje.

Kada je o reč o najpopularnijim destinacijama za ovu godinu, Iz M tourista kažu da je najveće interesovanje i ovoga puta za Grčku, p otom slede Tunis, Španija i Turska. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend