Lokalne vesti

Sindikat komunalne delatnosti: Sprečiti neplaćanje obaveza

Sindikati zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti traže da se prestane sa izbegavanjem plaćanja obaveza koji se odnose na neplaćanje poreza i doprinosa, neisplaćivanje zarada, kao i obaveza prema javnim preduzećima.

To je danas, između ostalog, rečeno danas  na tribini koju je organizovao požarevački sindikat u komunalnoj delatnosti.

Predsednik sindikata komunalno-tambene privrede Milan Grujić kaže da je društvena neodgovornost u Srbiji postala manir. Institucije republike imaju ogroman dug po osnovu neplaćenih komunalija, a situacija u lokalnim sredinama je još gora, ističe on.

Takav problem dobija na težini ako se zna da su u većini jedinica lokalnih samouprava političke koalicije krhkog karaktera koje ne znaju koliko će trajati, a zbog toga im je jedini cilj da u što kraćem roku iscrpe ono što mogu, naglasio je Grujić.

Pored predstavnika sindikalnih organizacija i čelnika lokalne samouprave, tribini su prisustvovali direktori javnih preduzeća, Ministarstva ekonomije, PKS-a i regionalne privredne komore i Grada Beograda.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend