Lokalne vesti

Sinđelićeva bez ulične rasvete

Gradjani koji žive i posluju u Sinđelićevoj i okolnim ulicama već drugu nedelju nemaju uličnu rasvetu tokom večernjih i noćnih sati, zbog čega ovaj deo u samom centra grada u to vreme deluje veoma sablasno.

Gradjani sve češće i oštrije reaguju na društvenim mrežama zbog ulične rasvete i napominju da je kretanje vrlo otežano da se ne vodi računa što tuda prolaze deca, penzioneri i što se i veliki broj poslovnih objekata nalazi u ovoj ulici.

“Nekako dok je radno vreme i imamo tu i tamo svetla, ali kad se zatvore lokali jedini izvor svetlosti su farovi ponekog automobila, reklame i svetlo iz ugostiteljskih i stambenih objekata. Kasnije tokom noći nema ni toga. Sve deluje vrlo zabrinjavajuće i sablasno” izajvila je sugrađanka koja je želela da ostane anonimna.

Da je ovo, zaista tačno, uverili smo se juče u prvim večernjim časovima. Posebno je zabrinjavajuće što se na Sinđelićevu ulicu naslanjaju i dve škole i gde vlada potpuni mrak kada se đaci nakon popodnevne smene vraćaju kući jer se i ulična rasveta pali nešto kasnije zbog pomeranja sata, a dan je sve kraći.

Trenutna situacija, otežava kretanje brojnim pešacima i u poprečnim ulicama, pa zbog smanjene vidljivosti ugrožava bezbednost i sigurnost građana.

Ovakva situacija je nastala  usled demontiranja stare i neblagovremenog postavljanje nove rasvete od strane izvođača radova. Pokušali smo da dobijemo informaciju kada se očekuje postavljanje rasvete, ali su nam radnici koji rade na terenu rekli da sve ide svojim redom i da će biti uskoro.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend