Lokalne vesti

Sinđelićeva – kraj u novembru?

Sinđelićeva ulica biće završena u novembru. Radovi traju već 5 meseci, a gradonačelnik kaže da je kompletna rekonstrukcija potrebna kako bi se kompletirale i zamenile sve dotrajale instalacije i izvršile pripreme za pretvaranje centra grada u zatvorenu pešačku zonu.

Sinđelićeva je pretvorena u gradilište u aprilu kada je Toplifikacija počela zamenu starih toplovodnih cevi. Ovaj zahvat bi je najkopleksniji i najskuplji deo u planu rekonstrukcije, a koštao je oko 80 miliona dinara.

Trenutno se vrši postavljanje vodovodnih cevi koje nisu postojale u ulici. Kako je ranije najavljeno svi objekti u Sinđelićevoj koji su bili priključeni na instalacije u bočnim ulicama, sada bi trebalo da dobiju nove priključke.

Ono što sledi je postavljanje kišne kanalizacije, koja takođe nije postojala. Cilj je da se atmosferske vode prikupljaju i upućuju na Nemanjinu ulicu i kolektor u Lole Ribara čime bi se izbeglo slivanje i zadržavanje u jednoj od najnižih tačaka u Požarevcu u Jug Bogdanovoj ulici.

Gradonačelnik Bane Spasović koji je danas sa saradnicima iz izvršne vlasti obišao gradilište kaže da već početkom oktobra očekuje radove na asfaltiranju kolovoza i popločavanju trotoara. Navodi da će ulica biti završena tokom novembra.

On je rekao da će ovo biti dvosmerna ulica. Međutim, kako saznajemo verovatnije je da će nakon rekonstrukcije u jednom periodu saobraćaj i dalje biti jednosmeran, a da će posebnim projektom  izmeniti regulacija kao što se to u narednom periodu uraditi za deo ulice Jovana Šerbanovića kod higijenskog zavoda. Sinđelićeva je u tom pogledu još kompleksnija jer povezuje Nemanjinu ulicu kod više škole i ulicu Lole Ribara kod medicinske, a na nju izlaze i jednosmerne Topličina, Kosančićeva i Kneza Lazara.

Građani i preduzetnici koji žive i rade u Sinđelićevoj u više navrata su se prethodnih meseci žalili na  probleme koji su imali zbog radova u ovoj ulici. Spasović se svima koji ovde rade i žive zahvalio na strpljenju rekavši  da se sve radi kako ne bi bilo problema sa infrastrukturom u narednih par decenija. On je dodao i da će rekonstruisana Sinđelićeva biti moderna ulica, što će poboljšati uslove življenja u ovom delu Požarevca.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend