Lokalne vesti

Sistem za upravljanje industrijskim otpadom

Kamen temeljac za postrojenje za upravljanje industrijskim otpadom položen je u utorak u US Steel Srbija u Smederevu, a svečanosti je prisustvovao i ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić.

To će biti prvo sertifikovano postrojenje za upravljanje industrijskim otpadom u Srbiji.

"Svi smo svesni toga da su u Srbiji mnoge industrije imale nusprodukte koji su ostavljeni sa strane. Ljudi nisu mislili o tome. Smatrali su da oni nemaju nikakvog uticaja na sredinu i danas gotovo svaki grad, gotovo svaka stara fabrika u Srbiji, ima ogromne količine industrijskog otpada koji stoji i čeka da se neko o njemu brine", naveo je Dulić. Da bi se brinula o tom otpadu država treba da potroši nekoliko milijardi evra, rekao je on.

Kamen-temeljac postavio je generalni direktor fabrike u Smederevu Metju Perkins, koji je naveo da je železara, otkad je počela da radi u Srbiji, uložila oko 80 miliona dolara u projekte za zaštitu životne sredine. On je dodao da će, danas početim projektom, investicije premašiti 100 miliona dolara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend