Lokalne vesti

Skup najuspešnijih takmičara

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika u lokalnoj samoupravi organizovan je svečani prijem učenika osnovnih i srednjih škola koji su tokom školske 2016/2017. godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Posle mnogo godina pauze lokalna samouprava nagradila je najbolje takmičare novčanim nagradama, a danas su im uručene zahvalnice i paketići uz poruku da je Smederevo ponosno na njihovo znanje, talente, motivisanost, zalaganje, entuzijazam i borbenost koju su iskazali u takmičarskoj borbi predstavljajući svoj grad širom Srbije i Evrope na najbolji način.

Završetak jedne i početak nove kalendarske godine vreme je kada se rezimiraju ostvareni rezultati, ali i doba kada se svako od nas, bez obzira da li je mlad ili star, raduje budućim danima, počecima i uspesima.

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika u lokalnoj samoupravi dr Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, upriličila je svečani prijem učenika osnovnih i srednjih škola koji su tokom prošle školske 2016/2017. godine osvojili jedno od prva tri mesta u individualnoj i ekipnoj konkurenciji na republičkim i međunarodnim takmičenjima, koja su u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i stručnih društava ili centara za talente.

Na skupu simboličnog naziva „Znanjem do napretka Smedereva” javno je afirmisano znanje, talenat, motivisanost i zalaganje osnovaca i srednjoškolaca koji su na takmičenjima predstavljali Smederevo u najboljem svetlu.

„Grad je stasao, stao na zdrave noge i sada može da ulaže mnogo više sredstava u vas. Mi smo tu kao lokalna samouprava da vam pomognemo, i u studiranju i u vašem usavršavanju i da stvaramo ambijent da sutra, kada završite fakultete, možete da radite i da se vratite u svoj grad. To je naša želja – da ne odlazite iz Smedereva, jer Smederevo postaje dobro mesto za život. Vašim uspesima se ponosimo i vi ste oni na kojima će počivati budući razvoj i napredak društva”, rekla je gradonačelnica Jasna Avramović obraćajući se prisutnim učenicima uz iskrene želje njima i njihovim porodicama za zdravlje, sreću i još više diploma i uspeha.

Miljana Kravić, članica Gradskog veća za resor prosvete i obrazovanja, podsetila je na značajna sredstva koje je lokalna samouprava ove godine izdvojila za pospešivanje obrazovanja.

„Prema Odluci o podsticanju obrazovanja učenika i studenata na teritoriji Grada Smedereva ove godine opredeljeno je čak dvanaest miliona dinara, što je mnogo više od opredeljenih sredstava u te svrhe u mnogim gradovima Srbije. Dodeljena je 151 stipendija, odnosno finansijska pomoć, kojima je obuhvaćeno 45 učenika srednjih škola i 106 studenata, među kojima je i dvoje učenika sa invaliditetom. Učenici srednjih škola dobili su finansijsku pomoć u iznosu od 45.000,00 dinara, a studenti finansijsku pomoć u iznosu od 65.000,00 dinara. Uz to, prema Lokalnom akcionom planu, dodeljeno je i 29 stipendija učenicima romske nacionalnosti. Lokalna samouprava vodila je računa i o učenicima iz siromašnih porodica, ali i o onima koji imaju visoke proseke i rezultate u školovanju. Nakon mnogo godina pauze odlučili smo da novčanim iznosima nagradimo i sve vas koji ste na njabolji način prezentovali svoj grad na takmičenjima”, izjavila je Miljana Kravić, članica Gradskog veća, zahvalivši se i profesorima koji su učenike vredno pripremali za takmičenja usmeravajući ih na pravi put, put znanja i uspeha, kao i roditeljima koji su đacima pružali podršku.

Najuspešnijim takmičarima novčane nagrade su isplaćene ranije, povodom Dana grada. Učenici koji su osvojili prva mesta na republičkim takmičenjima dobili su od lokalne samouprave 12.000,00 dinara, učenici koji su osvojili druga mesta 10.000,00 dinara, učenici koji su osvojili treća mesta 8.000,00 dinara, dok je šestoro učenika MŠ „Kosta Manojlović”, koji su osvojili nagrade na međunarodnim takmičenjima, dobilo i veći iznos.

Na upriličenom skupu gradonačelnica dr Jasna Avramović dodelila je učenicima zahvalnice grada i novogodišnje paketiće.

Na ovaj način Grad Smederevo je na kraju 2017. godine još jednom afirmisao najbolje rezultate nastave i podstakao smederevske učenike i njihove mentore da i u narednim godinama ostvaruju uspehe vredne pažnje i pohvala.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend