Lokalne vesti

Skup o Jovanu Dragaševiću

U svečanim salonima skupštine Požarevca danas je održan svečani skup posvećen životu i delu Jovana Dragaševića povodom 175. godišnjice od rođenja ovog počasnog generala Srpske vojske, pesnika i profesora.

Komandant garnizona u Požarevcu pukovnik Milivoje Pajović istakao je da je Dragašević jedan od velikana srpske naučne misli XIX veka i jedan od najvećih Požarevljana.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević je otvarajući skup rekao da Požarevac ne želi da zaboravi ljude koji su zadužili grad svojim radom zbog čega je grad prihvatio poziv vojske da učestvuje u organizaciji skupa posvećenog životnom delu pukovnika Jovana Dragaševića.

Dragašević je rođen u Požarevcu 1836.godine. Bio je profesor Artiljerijske škole, a na Velikoj školi je bio honorarni profesor uporedne geografije i etnografije. Jedan je od prvih srpskih oficira koji se bavio naučnim radom. Bio je pokretač i urednik više vojnih časopisa. Pisao je patriotske pesme i priče, a na Berlinskom kongresu bio je jedan od članova srpske delegacije.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend