Lokalne vesti

Skupština 20.marta

Sednica Skupštine Grada Požarevca zakazana je za sredu, 20.mart.

Na dnevnom redu su razrešenja jednog broja imenovanih i postavljenih lica u gradskoj upravi i javnim preduzećima, u skladu sa sporazumom o formiranju nove većine koju će činiti SPS-PUPS, Srpska naprednja stranka i Ujedinjeni regioni Srbije. 

Na sednici bi trebalo da se izabere novi predsednik skupštine, zamenik gradonačelnika i članovi gradskog veća. Gradsko veće će ubuduće imati 10 članova bez gradonačelnika i njegovog zamenika.

Očekivane su i promene na rukovodećim mestima u jednom broju javnih preduzeća i ustanova.

Kandidati o kojima će se izjašnjavati skupština biće predloženi na samoj sednici, rečeno nam je nezvanično u gradskoj upravi.

Na sednici bi trebalo da se izmene osnivački akti u javnim preduzećima.

Kako je nedavno objasnio gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, promenama se ukidaju upravni odbori u javnim preduzećima čiju će funkciju preuzeti nadzorni odbori koji će tek biti formirani.

Oni bi trebalo da imaju tri člana, od kojih dvoje predlaže osnivač, a jedan samo preduzeće. Do imenovanja koje je planirano za narednu sednicu, njihovu funkciju vršiče postojeći upravni odbori.

Po usvajanju izmena, postojeći nadzorni odbori u preduzećima automatski se gase.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend