Lokalne vesti

Skupština u petak

Skupština grada Požarevca održava se u petak, 19.aprila. Konačno bi trebalo da budu poznata rešenja za v.d. direktore u javnim preduzećima o čemu se već mesecima nagađa u javnosti.

Skupština bi trebalo da usvoji statute javnih preduzeća. Novina je da će se budući direktori birati konkursom, kao i da nadležnost upravnih odbora preuzimaju nadzorni odbori koji će imati predsednika i dva člana.

Na osnovu uvida u statute koje su usvojili upravni odbori, nameće se ozbiljna sumnja u namere da budući rukovodioci budu izabrani po stručnosti u odnosu na partijsku pripadnost, s obzirom da su kriterijumi za izbor direktora u javnim preduzećima neujednačeni.

Na dnevnom redu je razmatranje izveštaja o radu javnih preduzeća u prošloj godini, kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti koju su javna preduzeća ostvarila u prošloj godini.

Najveću dobit ostvarila je Toplifikacija, oko 18,7 miliona dinara, a polovina ovog novca vratiće se u gradsku kasu kao javni prihod.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend