Lokalne vesti

Slikari amateri iz „ТE-KO Kostolac”

Veliki broj radnika kostolačkog ogranka EPS-a učestvuje u kulturi svojim članstvom u raznim umetničkim, književnim, plesnim, folklornim i dramskim društvima. Time i sama kompanija na posredan način učestvuje u razvoju kulturnih vrednosti okruženja, dok ovakve aktivnosti utiču na zadovoljstvo životom samih zaposlenih, pa tako i na poboljšanje poslovanja kompanije.

Udruženje slikara u Kostolcu ima već dugu tradiciju. Zaposleni Privrednog društva „TE-KO Kostolac” koji su ranije učestvovali u redovnim likovnim sekcijama u okviru KUD-a „Kostolac”, sada su članovi Udruženja likovnih stvaralaca „Spektar”. Ovo udruženje trenutno vodi Snežana Milošević, koja već deset godina organizuje, sada već tradicionalne međunarodne likovne kolonije u Kostolcu.

Njihova jubilarna deseta po redu likovna kolonija održana je ove godine u sklopu „Kostolačkog leta 2018”, pod nazivom „Kostolac 2018”. Kolonija je trajala od 1 .do 5. avgusta u Domu omladine i okupila je 16 slikara. Inače, likovne kolonije koje organizuje udruženje „Spektar” okuplja veliki broj ljudi ne samo iz Srbije već i iz inostranstva.

Povodom 10 godina održavanja likovnih kolonija, predsednica udruženja u oktobru organizuje veliku izložbu slika koje su nastale na prethodnim kolonijama, a na kojima je prošlo preko 200 slikara.

Kolonije se organizuju pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, u saradnji sa Kulturno sportskim centrom, Sindikatima kopova i Sindikatatima direkcije kopova Kostolac.

„Veliki broj slika je poklonjen PD „TE-KO“ Kostolac, kao i Gradskoj opštini. Mi im se na neki način i odužimo tako što im poklonimo slike koje nastaju na svakoj koloniji. Opštini smo poklonili čak preko 20 slika“, kaže Snežana Milošević.

Takođe, udruženje likovnih umetnika „Spektar“ redovni je učesnik humanitarnih akcija i izložbi, pa su slike poklanjane i Domu zdravlja u Kostolcu.

Članovi udruženja su kako slikari amateri, tako i oni akademski, kojih trenutno ima pet. Takođe, umetnici nisu fokusirani samo na klasično slikarstvo, već i zidno, a ima i onih koji se bave primenjenom umetnošću. Neki od njih predaju u školi, a neki su slobodni umetnici, navodi predsednica ovog u udruženja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend