Lokalne vesti

Smederevku gone zbog kafića na vrhu Kopaonika

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu podnelo je optužni predlog protiv Snežane Mitković iz Smedereva, zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, koje se odnosi na objekat na Pančićevom vrhu. Kako nezvanično saznaju "Novosti", investitorka objekta na Kopaoniku ne spori gradnju, a iznela je da je sa tim počela dosta ranije. Navodno, za to ima i papire, ali prema nepotvrđenim informacijama "Novosti", od dokaza još uvek ništa nije priložila.

U izjavi za „Novosti“, v. d. javnog tužioca Milan Mihajlović predočava da nadležni sud sada ispituje optužni akt, pa zakazuje glavni pretres.

Krivičnu prijavu je podnelo Ministarstvo građevinarstva, a osumnjičena je dala odbranu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu – navodi Mihajlović. – Po drugoj krivičnoj prijavi, koja se odnosi na sumnju u falsifikovanje dela sadržaja podnetog zahteva za legalizaciju, još uvek se postupa. Reč je o dva odvojena postupka.

Objekat od 1.000 kvadrata na vrhu Kopaonika trebalo je da bude srušen još 7. avgusta 2018, zajedno sa septičkom jamom od oko 100 kvadrata. U međuvremenu je tu proradila i kafana. Republička građevinska inspekcija je donela nalog za rušenje objekta, a investitorki je rešenje uručeno još 16. jula 2018, ali se po tom nalogu sve do danas nije postupalo.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend