Lokalne vesti

„Smederevo ima preduslove za ekonomski razvoj“

Ministar u Vladi Srbije bez portfelja Sulejman Ugljanin je u Smederevu sa gradonačelnicom Jasnom Avramović razgovarao o potencijalnim investicijama iz Turske gde Ugljanin putuje kroz dva dana.

Kako je saopštio kabinet gradonačelnice, Ugljanin je izjavio da su turski investitori zainteresovani za partnerstvo u izgradnji vagona i pomenuo Gošu iz Smederevske Palanke i smederevski Želvoz.

Ugljanin koji je i kopredsednik Komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Turske, rekao je da je cilj da na predstojećem zasedanju Mešovitog komiteta Turske i Srbije zainteresuje sagovornike iz Turske za moguće partnerstvo.

„Smederevo ima izvanredan geopolitički položaj – sa jedne strane imamo Dunav, sa druge strane imamo auto-put, aerodrom, železnicu. Imamo sve moguće preduslove za ekonomski razvoj”, ocenio je ministar.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je dodala da gradska uprava intenzivno priprema projekte i stvara uslove za strane investitore.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend