Lokalne vesti

SMEDEREVO: Počinje festival PATOSoffIRANJE

Tokom četiri dana, na internacionalnom festivalu "PATOSoffIRANJE" nastupiće više od 150 umetnika iz Nemačke, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH i Srbije

U Smederevu 4. jula počinje internacionalni multumedijalni festival PATOSoffIRANJE, koji ove godine nosi podnaslov “Matrikula – Cena identiteta”.

značka za ličnu identifikaciju, uzeta je za simbol ovogodišnjeg festivala, devetog po redu, kroz koji organizator, smederevsko pozorište PATOS, želi da skrene pažnju na aktuelnu krizu identiteta, kako pojedinca, tako i cele zajednice.

Neki od programa nosiće oznaku “No budget”, jer je reč o umetničkim delima koja su nastala uprkos nedostatku finansijske podrške Ministarstva kulture, pokrajinskih, gradskih i drugih javnih fondova. Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju na pogubnu praksu na svim nivoima, koja umesto kulture finansira jeftinu zabavu i preti da uništi kulturni identitet i budućnost Srbije – kažu organizatori.

Na programu će se naći ulični teatri i predstave priznatih pozorišta iz zemlje i regiona, performansi, bioskop na otvorenom, izložbe, umetničke radionice, koncerti i klupske večeri.

Tokom četiri dana održavanja festivala, na koji je ulaz besplatan, nastupiće preko 150 izvođača iz Nemačke, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH i Srbije. Kako ističu organizatori, program je namenjen građanima koji su mladi ili koji u sebi nose mladalački duh, pa otud i maksima ovog festivala: “Zauvek mlad”.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend