Lokalne vesti

Smederevo: Posao za još 1.200 ljudi

Finski PKC najavljuje za narednu godinu ulaganje od oko 20 miliona evra u pogone u Smederevu.

Finska kompanija PKC, koja ima pogone za proizvodnju kablova za auto-industriju u Smederevu, prilikom posete ministra privrede Gorana Kneževića najavila je za narednu godinu ulaganja od oko 20 miliona evra i otvaranje novih 1.200 radnih mesta, pišu Novosti.

Potpredsedik „PKC grupe“ za Evropu i Južnu Ameriku Ivo Volkov saopštio je da se, od svih PKC-ovih fabrika u Evropi, fabrika u Srbiji najbrže razvija, zahvaljujući, kako je rekao, podršci države i lokalne samouprave.

„U finalnoj smo fazi dogovora o novoj investiciji vrednoj 20 miliona evra, koja će pomoći da otvorimo 1.200 radnih mesta. Očekujem da se vidimo naredne godine i da presečemo vrpcu na našim novim pogonima“ kazao je Volkov.

Ministar Knežević je izjavio da je nova investicija velika vest za Smederevo, ali i Srbiju.

„PKC je 36. po redu kompanija koja reinvestira u Srbiji. Od oko 200 kompanija koje su uz podršku Vlade došle u Srbiju, 20 odsto ih je otvorilo drugi, treći ili četvrti pogon. To je znak da je Srbija dobro mesto za ulaganje“ kazao je ministar.

On je najavio priliv od direktnih stranih investicija tokom ove godine u vrednosti četiri milijarde evra, rast društvenog proizvoda od 3,5 do pet odsto i stopu nezaposlenosti ispod 10 odsto.

PKC je nedavno od Grada za 6,3 miliona evra kupio proizvodnu halu u kojoj je do sada bio zakupac, a koju je Grad za ovog investitora izgradio od sredstava iz kredita.

„Prvi put se desilo da jedna lokalna samouprava gradi halu za investitora. Da smo napravili pravi poslovni potez, govori činjenica da je PKC odlučio da je kupi i da proširi kapacitete, što je garancija da neće otići iz Smedereva“ ocenila je gradonačelnica Jasna Avramović, koja je, tom prilikom, čelnicima PKC-a simbolično uručila ključeve Grada Smedereva.

Generalni direktor PKC-a u Srbiji Tudor Kerc objavio je da je u pogonima ove nedelje proizveden i isporučen 20-milioniti proizvod. On je kazao da je plan da se fabrika 2020. godine proširi novim pogonima površine 11.000 kvadratnih metara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend