Lokalne vesti

Smederevo: Prvorotka sa 61 godinom

Ljubinka M. (61) najstarija je porodilja u Srbiji pošto je rodila svoje prvo dete, dečaka, u sedmoj deceniji života.

I beba i majka su dobro, a trenutno su na oporavku u Ginekološko–akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu. Ovo neobično rađanje deteta u poznim godinama neki lekari posmatraju kao „medicinski fenomen“.

Muška beba, koja je rođena juče, nastala je iz vrlo neobične ljubavi. Ljubinka je pre 40 godina na odmoru u Egiptu upoznala Arčibalda iz Holandije, ali njihova ljubav tada nije opstala, jer su oboje morali da se vrate u svoje domovine.

Međutim, pre tri godine ponovo su se sreli i odlučili da ovog puta ne odustaju od svoje ljubavi. Ari, kako ga zovu prijatelji, preselio se kod svoje drage u Smederevo i tako su vezu krunisali brakom, a sada i sinom.

Ljubinka je zatrudnela uz pomoć donacije jajne ćelije, a veštačka oplodnja je obavljena u češkoj jer ovaj vid doniranja u Srbiji nije dozvoljen. Trudnoća je praćena na Odeljenju za visokorizičnu trudnoću GAK „Narodni front“, gde se dečak i rodio.

Ljubinka je po struci dečji stomatolog, ali se uglavnom bavi protetikom. Visokorizična trudnoća nije je sprečila da odlazi na posao sve do samog kraja, sedam dana pred porođaj.

Njen suprug, Arčibald, svetski je putnik koji je proveo godine slikajući i istražujući retke vrste ptica za kablovsku televiziju „Nacionalna geografija“. Svoje gnezdo svio je u 73. godini života u Smederevu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend