Lokalne vesti

Sneg usporio saobraćaj – bez naplate parkinga

Sneg koji pada od juče usporio je saobraćaj u Požarevcu. Glavne saobraćajnice su prohodne. Kolovozi su mestimično do putpuno prekriveni utabanim snegom. Parking se ne naplaćuje.

Parkirališta su uglavnom prekrivena debljim slojem snega. Parking se danas ne naplaćuje i pauk vozilo danas ne radi, kaže zamenik direktora Miodrag Andjelković.

"Danas ništa ne naplaćujemo niti imamo organizovanu kontrolu. Pauk danas nije na ulicama, a od sutra će početi redovno da se radi".

U pojedinim ulicama radnici parking servisa lopatama uklanjaju sneg. Preduzeće za puteve je tokom noći više puta obilazilo glavne saobraćajnice, a jutros je počelo da čisti i ulice na gradskom brdu, kaže Željko Luković iz Preduzeća za puteve.

"Sve glavne saobraćajnice, ulice i lokalni putevi u gradu su tretirani više puta u toku noći. Trenutno je sva raspoloživa mehanizacija PZP-a na terenu i radićemo sa 100 posto kapaciteta dok se saobraćaj ne normalizuje na svim pitnim pravcima. U prepodnevnim satima smo krenuli sa skidanjem snega u ulicama u tzv. visinskim zonama, to su sporedne ulice  na brdima oko centra grada. Očekujem da će tokom dana i noći da se normalizuje saobraćaj i da ćemo da stići da obidjemo sve putne pravce od prvog do trećeg prioriteta".

Pomoćnik direktora u Komunalnim službama Saša Valjarević kaže da će tek kada se očiste sporedne ulice u brdskom delu grada, moći da se odnosi smeće.

"Zamolio bih građane da se strpe kada su ovakve vremenske neprilike. Naša vozila nisu osposobljena za takav vid rada. Komunalni otpad bi trebalo da lageruju na jednom mestu koje će radnici komunalnog odneti čim to uslovi dozvole".

Vlasnici radnji, kućni saveti stambenih zgrada, domaćinstva, preduzeća i ustanove dužni su da uklone sneg sa trotoara ispred svojih poslovnih i stambenih obejkata i dvorišta.

Ispred ustanova i gradskog poslovnog prostora koji nije izdat trotoare održavaju Komunalne službe.

Valjarević kaže da ustanove, kućni saveti i građani mogu dobiti od Komunalnih službi potrebne količine industrijske soli za posipanje trotoara ispred objekata.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend