Lokalne vesti

Snega na kolovozu ima u raskvašenom stanju, na snazi žuti meteoalarm

Snega i dalje ima na kolovozu u raskvašenom stanju. Iz JP „Putevi Srbije“ apeluju vozače na opreznu vožnju.

Prema podacima koje je JP „Putevi Srbije“ objavilo na svom portalu na teritoriji okruga snega od 5 cm na kolovozu ima na putu Golubac – Donji Milanovac. Na ostalim putnim pravcima na teritoriji Braničevskog okruga snega ima mestimčno u raskvašenom stanju do 5 cm.  Iz „Puteva Srbije“ upozoravaju da odrona ima na sledećim putnim pravcima: Golubac – Donji Milanovac, Žagubica – Zaječar. Takođe doško je i do pojave sporadične magle na putevima: Požarevac – Kučevo – Majdanpek, Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, Požarevac – Smederevska Palanka. JP „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Iz Preduzeća za puteve Požarevac za Boom93 kažu da su svi putevi na teritoriji grada prohodni. Na putevima prevog prioritete nema snega na kolovozu, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta ima snega na kolovzu u raskvašenom stanju do 2 cm. Iz ovog preduzeća napominju da su ekipe po treći put na terenu i uklanjaju sneg sa putnih pravaca.

Prema podacima Republičkog hidrometerološkog zavoda Srbije za teritoriju Braničevskog okruga proglašen je žuti meteoalarm. Ovaj meteoalarm je proglašen zbog prognozirane minimalne dnevne temperature niže od – 5 stepeni. Takođe izdato je upozorenje zbog zaleđivanja mokrih površina i stvaranje poledice.

Prema podacima koje se mogu pronaći na portalu weather2umbrella na teritoriji grada se u noći između subote i nedelje mogu očekivati snežne padavine koje će biti slabijeg inteziteta. Dnevna temperatura neće preći – 1 stepen.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend