Lokalne vesti

Socijalna davanja

Prema predlogu budžeta Požarevca za narednu godinu naknade i socijalna davanja u narednoj godini trebalo bi da porastu za blizu 20 odsto.

Grad će u narednoj godini izdvojiti ukupno 13 miliona dinara za jednokratnu pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, a Narodnu kuhinju dotiraće sa oko 6,6 miliona dinara.

U Narodnoj kuhinji trenutno se hrani izmedju 500 i 600 ljudi, dok je pojedincima omogućeno da u toku godine otvare pravo na tri jednokratne novčane pomoći.

U Požarevcu gradjani u stanju socijalne potrebe mogu preko centra za socijalni rad  da ostvare i pravo na materijalno obezbeđenje porodice. Iznosi koji se mesečno isplaćuju porodicama sa licima nesposobnim za rad kreću se od 5.800 do 11.600 dinara. Kako kaže rukovodilac odeljenja Centra za socijalnu rad u ulici Bratstva i jedinstva Ljiljana Ilić, pored toga za ugrožene se obezbeđuje pomoć u ogrevu i lekovima.

Ilić kaže da je u zavisnosti od primanja u porodici i osposobljenosti za rad omogućeno i povremeno radno angažovanje, kao što se to čini u Komunalnim službama na poslovima čišćenja grada.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend