Lokalne vesti

Sportske igre mladih i ove godine u Požarevcu

U Sportskom centru Požarevac otvorene su Sportske igre mladih.

Sportske igre mladih se održavaju već 23. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 9. godina iz Bosne i Hercegovine i 6. godina iz Republike Srbije omogućeno je da potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Na otvaranju igra u Požarevcu Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igrara mladih Srbija naglasila je da su ljudi ponosni na sve učesnike zato što su zavoleli Sportske igre mladih.

„Putem sporta možete da steknete najbolje prijatelje, prijatelje za ceo život i zato Vam želim da ostanete u sportu na bilo koji način“ rekla je Ivana Jovanović.

Igre je otvorila Ana Miljanić, član gradskog veća zadužena za sport koja je rekla da je važno da vi koji učestvujete zajedno sa drugarima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine pošaljete poruku starijima da je druženje i sklapanje prijateljstva najvažnija stvar na svetu.

„Učestvovanje na takmičenjima, kakve su sportske igre mladih, na najbolji način poručujete da uvažavate druge i da ste spremni zajedno sa svojim drugrima pravite bolji svet“  istakla je Miljanić.

Pre početka igara Požarevcu je uručeno priznanje, dok se sama takmičenja održavaju na više lokacija u gradu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend