Lokalne vesti

Sportske igre mladih u Požarevcu (FOTO)

U Kulturno-sportskom centru u Požarevcu otvorene su Sportske igre mladih.

Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igrara mladih Srbija rekla je da su prošlogodišnje igre bile najuspešnije do sada.

„Sport je savakako način života i vi deco treba da razmišljate da će te upravo preko sporta naći najbolje prijatelje.“  naglasila je Ivana Jovanović.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca ja napomenuo da nije važno pobediti ili izgubiti, važno je učestvovati i dobro se zabaviti.

„Nadam se da će te ovaj duh viteštva preneti u svoje učionice i da će te u tim učionicama provesti jedno lepo detinjstvo“ rekao je Spaosvić.

Sportske igre mladih najveća su manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 22. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 8. godina iz Bosne i Hercegovine i 5. godina iz Republike Srbije Sportske igre mladih omogućavaju  potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Pobednici iz Požarevca plasiraće se na državno prvenstvo koje će se održati u Beogradu. Ekipe i pojedinci koji ostvare pobede na državnom prvenstvu plasiraće se na regionalno koje će se održati u Splitu.

Baklju i plamen prijateljstva upalio je član OK Mladi radnik Jovan Stepanović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend