Lokalne vesti

Sportski novinar stradao u požaru

U požaru koji se dogodio u Užičkoj ulici stradao je dugogodišnji dopisnik sportskog lista Sporta i lokalnih medija Aleksandar Captenić.

Aleksandar Captenić (84) se kroz život bavio atletikom i kao aktivni član Atlestskog klub Železničar bio je prvak Srbije na 400 i 800 metara. Captenić je na kraju svoje atletske karijere završio dve godine diplomatsko – novinarske škole i postaje dopisnik sportskog dnevnog lista „Sport“.

Popilarni „Deda Aca“ je više decenija bio dopisnik ovog lista sve od njegovog gašenja 2016. godine. Takođe bio je saradnik i lokanim medijima gde je svojim sportskim izveštajima i dovitljivim kolumnama obaveštavao i zabavljao čitaoce, slušaoce i gledaoce iz Požarevca.

Aleksandar Captenić je živeo sam u trošnoj kući, nakon što mu je supruga umrla pre 10 godina. Do kraja života živeo je od novinarstva, a pomoć mu je povremeno pružala rodibina iz Amerike kao i njegova sestričina.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend