Lokalne vesti

Sredstva za decu sa smetnjama u razvoju

Predlogom rebalansa budžeta predvidjeno je učešće Grada Požarevca u projektu finansiranja razvoja usluga u zajednici za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice.

Za ovaj program EU Požarevac će zajednički konkurisati sa opštinama Golubac, Kučevo i Žabari, a učešće grada Požarevca trebalo bi da iznosi oko 14 hiljada evra za dve godine, kaže zamenica gradonačelnika Vukica Vasić.

"Delegacija EU u Srbiji preko Ministarstva rada i socijalne politike, u saradnji sa UNICEF-om, za Srbiju odobrava oko 3 miliona evra za socijalnu inkluziju ovih lica, a da bi se apliciralo za ovaj projekat, bilo je potrebno obezbediti konzorcijum od četiri opštine. Ovaj projekat, vredan oko 350 hiljada evra, olakšaće roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, a omogućiće i zapošljavanje novih kadrova", kaže Vasić.

Predlog rebalansa budžeta naćiće se pred odbornicima na sednici Skupštine Grada zakazanoj za 10. mart 2011. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend