Lokalne vesti

Šta i kako sa suterenom ispod biblioteke?

Projekti Požarevca i još pet lokalnih samouprava Braničevskog okruga nisu podržani na nedavno okončanom konkursu programa „Gradovi u fokusu 2019“ koji je sprovelo Ministarstvo kulture. Kako saznaje Boom 93, grad je nameravao da kroz ovaj program obezbedi sredstva za adaptaciju suterena Narodne biblioteke u zgradi Načelstva.

Ovaj suteren javno je korišćen u samo jednom navratu poslednjih godina i to prilikom predstavljanja idejnih rešenja za urbanu rekonstrukciju centra Požarevca, u novembru 2016.godine.

Mnogi posetioci prezentacije koju je tada organizovao Grad Požarevac, prvi put su videli prostor od čitavih 500 kvadrata ispod gradske biblioteke, za koji je još tada postojala ideja da se u budućnosti uredi i iskoristi za izložbe, prezentacije i druge kulturne potrebe.

Projekat grada pod nazivom „Adaptacija prostora Narodne biblioteke Ilija M. Petrović u funkciji

unapređenja kulturne ponude i podrške razvoju kulturnih subjekata na teritoriji Grada Požarevca“ nije odobren iz razloga što nije dostavljen sveobuhvatni projekat i uz preporuku da komisije da se u narednom konkursnom ciklusu pripremna faza radi od početka partnerskim odnosnom, kako bi se definisale jasne smernice aktivnosti pri samoj realizaciji.

Na ovom konkursu nisu odobreni ni projekti lokalnih samouprava Kučeva, Golupca, Petrovca na Mlavi, Žagubice i Malog Crnića.

Predmet konkursa bilo je podsticanje lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima

kulturnih aktivnosti, a u okviru ove aktivnosti podršku je dobilo 11 lokalnih samouprava kojima je pripalo ukupno 133 miliona dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend