Lokalne vesti

Šta se dešava sa štrajkom RIO?

Održana je skupština RIO koja je usvojila izveštaje o poslovanju i plan rada za ovu godinu, potvrdio je Boom 93 predsednik skupštine Miroslav Živojinović. Nije najjasnije šta se dešava sa štrajkom u ovom privrednom društvu.

Skupština je ponovo održana u sali gradske opštine Kostolac, a kako kaže Živojinović, bila je prisutna i direktorka RIO Nataša Savić.

On je rekao da bi plan javnih nabavki za 2014.godinu trebalo da se utvrdi u narednih desetak dana.

Ne postoje pouzdane informacije šta se dešava sa štrajkom koji je pokrenut u RIO povodom postavljenja Miroslava Živojinovića (SNS) za predsednika skupštine.

Predsednik sindikata Saša Matić rekao je Boom 93 da će medijima dostaviti saopštenje, najverovatnije u toku sutrašnjeg dana. Direktoka Nataša Savić rekla nam je da štrajk i dalje traje i da nije upoznata sa navodnim informacijama da su pojedini zaposleni istupili iz štrajka. Ona je potvrdila da je juče prisustvovala skupštini privrednog društva.

Podsetimo, zaposleni su 18.januara stupili u štrajk zahtevajući smenu Živojinovića za koga smatraju da je postavljenjem za predsednika skupštine u sukobu interesa jer je tužio preduzeće RIO  u kome je ranije dobio otkaz ugovora o radu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend