Lokalne vesti

Stabilna proizvodnja uglja

Na Površinskom kopu „Drmno“, u aprilu su iskopane 786.422 tone uglja, kažu u Službi za praćenje i analizu proizvodnje.

Za četiri meseca, na kopu „Drmno“ iskopane su 3.144.464 tone uglja.U aprilu, za široku potrošnju izdvojene su i 11.622 tone komadnog uglja, a od početka godine ukupno 40.584 tone, što je u skladu sa preuzetim obavezama prema kupcima. Ugalj sa kopa „Drmno“ odvozi se i za potrebe termoelektrane „Morava“ iz Svilajnca.

U prva četiri meseca prevezeno je 61.556 tona sitnog uglja. Proizvodnja uglja je od početka godine stabilna i u skladu sa potrebama rada i angažovanja termoenergetskih kapaciteta instalisanih u „Kostolcu“. Rudarskim sistemima za otkrivanje uglja, prema dnevnim izveštajima o proizvodnji otkrivke, u aprilu je otkopano 2.814.640 kubika. Od početka godine otkopano je ukupno 11.387.005 kubika čvrste mase.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend