Lokalne vesti

Stiglo je proleće!

Jutros u 4 sata i 49 minuta počelo je proleće, a u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".

Sunce u Požarevcu je izašlo u 5 sati i 37 minuta, a zalazi u 17 i 47, što znači da će obdanica da traje 12 sati i 10 minuta, a noć 11 sati i 50 minuta.

Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.

U astronomskom društvu Društvo podsećaju i da se u noći između subote i nedelje, 28. na  29. mart prelazi na letnje računanje vremena, pa časovnike treba pomeriti jedan sat unapred.

Takođe, podseća da je ovih nedelja u večernjim časovima na zapadnom delu horizonta moguće videti planetu Veneru. Venera je posle Sunca i Meseca najsjajnije nebesko telo koje se vidi sa Zemlje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend