Lokalne vesti

Štrajk traje

Ministarstvo prosvete tvrdi da skraćenjem časova na trideset minuta danas štrajkuje 41,6 odsto škola u Srbiji, dok predstavnici sindikata navode da se štrajkuje u oko 55 odsto škola. U Požarevcu nastava se skraćuje na 30 minuta.

Sindikati prosvetnih radnika štrajkuju od 28. januara.

Tri reprezentativna sindikata, pored povećanja plate za oko 20 odsto do kraja godine, traže i izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja, potpisivanje kolektivnog ugovora i isplatu jubilarnih nagrada za 2009, 2010. i 2011. godinu.

Skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", i Sindikat radnika u prosveti.

Sindikat obrazovanja Srbije jedini je prihvatio ranije ponuđeni protokol Vlade i doneo odluku o prekidu štrajka.

Ministarstvo prosvete do kraja nedelje treba da razmotri pristigle planove za nadoknadu izgubljenog gradiva i časova.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend