Lokalne vesti

Štrajk upozorenja u četvrtak

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati (UGS) „Nezavisnost“ održaće u četvrtak štrajk upozorenja od 11 do 12 časova, potvrđeno je radiju Boom 93.

Štrajk upozorenja protiv izmena Zakona o radu održaće se i pored dogovora sa Vladom, kao upozorenje da se zakoni koji se tiču radnika ne mogu donositi jednostrano i bez socijalnog dijaloga, rekao je predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije u Požarevcu, Milosav Mihajlović.

U zajedničkom saopštenju sindikata navedeno je da će štrajk biti organizovan na radnim mestima, u preduzećima i ustanovama. Mihajlović kaže da će u preduzećima i organizacijama koje obavljaju delatnosti od javnog interesa u periodu jednosatne obustave biti organizovan minimum procesa rada.

Štrajku su se pridružili i članovi Nezavisnog sindikata policije.

Miloš Mijatović iz Unije sindikata prosvetnih radnika u Požarevcu nam je rekao da je data podrška protestu, ali da se nastava neće prekidati od 11 do 12 sati.

Na sastanku predstavnika Socijalno-ekonomskog saveta, pre dva dana je postignuta saglasnost da se predložene izmene i dopune Zakona o radu povuku iz procedure. Predložene izmene donete su bez konsultacija sa socijalnim partnerima i bez rasprave na Socijalno-ekonomskom savetu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend