Lokalne vesti

Stroža kontrola salona u kojima se obavljaju estetski tretmani

Svi objekti u kojima se obavljaju estetske procedure, plastične operacije i tretmani protiv starenja, biće strože kontrolisani. Kako pišu Večernje novosti, inspekcija će posetiti sve ove objekte, a Republička stručna komisija za plastičnu hirurgiju Ministarstva zdravlja najavljuje da će lekarima koji ove zahvate vrše bez završene specijalizacije licenca biti trajno oduzeta.

Prema zakonu, jedina mesta gde mogu da se obavljaju mezoterapija, ubrizgavanje botoksa, hijelurona i hemijskog pilinga jesu državne i privatne zdravstvene ustanove. Bez obzira na to, ove usluge se nude i u frizerskim salonima, apotekama, salonima lepote, fitnes centrima.

Sve češće se dešava i da lekari na drugoj ili trećoj godini specijalizcije iz plastične hirurgije, ili specijalizanti iz sasvim drugih oblasti, rade procedure za koje nisu kvalifikovani. Tretman obavljaju i oni sa završenim kozmetičkim kursevima.

Postoji veliki rizik od različitih komplikacija kada nestručna osoba obavlja proceduru. Kada se ubrizgava filer, može da dođe do slepila i to za svega 90 minuta. Treba razmisliti o tome pre nego što se odlučite za proceduru bilo gde, osim u zdravstvenoj ustanovi – opominje dr Svetlana Vesanović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend