Lokalne vesti

Stručni Skup u Narodnom muzeju Homolja

U organizaciji Zavičajnog muzeja Homolja a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, u Žagubici je proteklog vikenda održan drugi Stručni skup na temu arheologije, istorije i bibliografije.

Skup je bio pravi način i jedinstvena prilika da se posveti pažnja i nekim temama koje do sada nisu mnogo obrađivane, a takođe su bitne za Homoljski kraj, obuhvatajući širok opseg istorije od najranijih dana.

Predavače, arheologe, etnologe, istoričare i sve one koji se bave istraživanjima na području Homolja, kao i predstavnike lokalnog rukovodstva na početku je pozdravio Saša Ilić, direktor Muzeja, koji je i upoznao prisutne sa satnicom predavanja.

Potom se obratila i načelnica Opštinske uprave opštine Žagubica Smederevka Buckić, koja je istakla zadovoljstvo što ima mogućnosti da prisustvuje Skupu sa usko vezanom tematikom, veoma bitnom za ceo Homoljski kraj. Takođe je uvaženim gostima i domaćinima, u ime lokalne samouprave Žagubica, poželela uspešan i plodotvoran rad.

Na drugom Stručnom skupu održanom u Žagubici 28. aprila, pokazano je i doneti su zaključci da na području Homolja ima mnogo lokaliteta koji nisu istraženi, da je Homolje bogato istorijom i da je prostor veoma intersantan za mlade istraživače koji tek počinju naučni put.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend