Lokalne vesti

Struja i ugalj u korak sa bilansima

U prvoj polovini avgusta proizvodnja struje i uglja u Privrednom društvu "Termoelektrane i kopovi Kostolac" je na nivou planiranih količina.

Prema dnevnim izveštajima Službe za praćenje i analizu proizvodnje, tokom trinaest dana rada termoenergetskih kapaciteta u avgustu, proizvedeno je ukupno 153.768 megavat časova što je na nivou od 92 procenata u odnosu na plan za ovaj vremenski period.

Od ukupne proizvodnje električne energije za pomenuti vremenski period u kostolačkim termoelektranama proizvedeno je 82.499 a u termoelektrani „Drmno“ 71.269 MWh.

Inače, od početka godine pa do 13. avgusta elektroenergeskom sistemu Srbije isporučeno je ukupno 3.336.546 MWh, što je na nivou bilansiranih količina za ovaj vremenski period.

Tokom prve polovine avgusta na Površinskom kopu „Drmno“ iskopano je 357.128 tona uglja, što je za 40 procenata više od bilansiranih količina za ovaj period. 

U istom periodu izdvojeno je 16.790 tona komadnog uglja za indusktrijsku i široku potrošnju. 

Ukupno, od početka godina zaključno sa 13. avgustom, na Površinskom kopu „Drmno“ iskopano je 5.007.308 tona uglja, što je za tri  procenta iznad plana.

U avgustu se beleži i dobar rad jalovinskih sistema. Otkopano je za 13 dana rada 1.353.717 kubika čvrste mase, što je za 15 procenata iznad plana za ovaj vremenski period. 

Inače, od početka godine do sredine avgusta otkopano je ukupno 25.786.554 kubika jalovine, što je za devet provenata iznad bilansiranih količina.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend