Lokalne vesti

Studenti posetili Površinski kop Drmno

Studenti Rudarsko-geološkog fakulteta iz Beograda posetili si ogranak „TE-KO Kostolac“ gde su se upoznali sa sistemom rada.

Studente, koji pohađaju program Inženjerstvo zaštite životne sredine, je najviše interesovalo koje tehnologije se koriste kako bi se zaštitila životna sredina i kako bi se unapredio rad ugljenokopa kao i termoelektrane.

Aleksandar Cvjetić, profesor na Rudasko – Geološkom fakultetu kaže da su ove posete u sklopu nastavnog programa.

„U Kostolcu studenti mogu da vide dosta tih aspekata u svom studijskom programu. Sve je to u sastavnom delu nastave i oni to tokom godine uče i čuju na predavanjima, a u Kostolcu to mogu da vide u praksi i u ovom pogledu  imamo jako dobru saradnju sa ogrankom „TE-KO Kostolac“. Fakultet je pre par godina uveo ovaj studijski program zaštite životne sredine, pošto su rudnici prepoznati kao jedan od zagadjivača životne sredine. Mi smo pokušali formiranjem ovog studijskog programa da usmerimo studente kako da se bore sa tim problemima vezanih za životnu sredinu, pre svega koji potiču iz oblasti rudarstva“ rekao je Cvjetić.

Pored Kostolca studenti će posetiti Prahovo i Bor.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend