Lokalne vesti

Subvencije za pokretanje sopstvenog posla

Nezaposleni koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje duže od mesec dana mogu konkurisati za dobijanje subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa.

Subvencija  se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 160 hiljada dinara, a ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u obavljanju novoregistrovane delatnosti, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za ostvarivanje prava na subvenciju.

Subvencija se ne može dobiti za obavljanje delatnosti poljoprivrednog gazdinstva, udruženja gradjana,  trgovine, taksi prevoza i dr. Konkurs je otvoren juče I trajaće do utroška raspoloživih sredstava izdvojenih za ovu namenu.

Inače, broj nezaposlenih ljudi u Srbiji je dostigao svoj istorijski maksimum. Prema podacima Republičkog zavoda za razvoj u Srbiji je nezaposleno više od milion ljudi. Kod Nacionalne službe za zapošljavanje evidentirano je oko 700 hiljada građana koji treže posao, u Braničevskom okrugu ima gotovo 10.000 lica na evidenciji NSZ, dok je aktivnih nezaposlenih samo u filijali u Požarevcu preko 6000.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend