Lokalne vesti

Subvencije za zapošljavanje u 2019. godini 4,5 milijardi dinara

Svi programi i mere aktivne politike zapošljavanja koje realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) biće pokrenuti do kraja februara, prenosi Beta.

Prema rečima Zorana Martinovića, direktora NSZ, za aktivne mere zapošljavanja ove godine će ta institucija imati na raspolaganju četiri milijarde dinara i dodatnih 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U odnosu na prošlu godinu, dodao je Martinović, to je za oko 350 miliona dinara veći budžet, pošto je prošle godine za mere i programe zapošljavanja utrošeno 3,65 milijardi i dodatnih 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

– Merama i programima aktivne politike zapošljavanja 2018. godine bilo je obuhvaćeno blizu 30.000 nezaposlenih, a ove godine očekujemo da nadmašimo taj broj, jer imamo veći budžet – kazao je Martinović.

On je rekao da će pored već dobro poznatih mera poput subvencija za zapošljavanje ili javnih radova, ove godine biti uvedene nove mere koje se odnose prvenstveno na mlade ljude.

– Imaćemo programe koji će omogućiti da se mladi ljudi odmah po završetku srednje škole i fakulteta angažuju kao pripravnici. Namera nam je da tako pokušamo da mlade zadržimo u zemlji i odgovorimo na sve veću tražnju drugih država za našom radnom snagom – izjavio je Martinović.

Martinović je rekao da poslodavci i nezaposleni mogu da očekuju ove godine veće pojedinačne iznose za pojedine mere zapošljavanja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend