Lokalne vesti

Sudska administracija prekinula štrajk

Administracija u požarevačkim sudovima prekinula je dvonedeljni štrajk.

Predsednik okružnog odbora Sindikata pravosudja Nenad Branković kaže da su svi sudovi od jutros uspostavili normalan rad, iako  nisu prihvatili nijednu ponudu ministarstva pravde.

U daljem organizovanju pozarevački sindikati oslanjaće se na odluke centrale u Beogradu, kaže on.

Većina zaposlenih u pravosudnim organima, prema saopštenju Ministarstva pravde, obustavila je štrajk u petak, pošto je prihvatila ponudu za povećanje zarada od 35 do 40 odsto koje su zaposlenima dostavljene u, kako je rečeno, anonimnoj anketi.

Kako je rekla sekretarka Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević, štrajk je zamrznut zbog pritužbi građana kako mnogo gube zbog štrajkova, a ne zato što je sa nadležnim Ministarstvom pravde potpisan bilo kakav sporazum.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend