Lokalne vesti

Sufinansiranje programa zapošljavanja

Za predstavnike lokalne samouprave iz svih opština Braničevskog okruga požarevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je okrugli sto na temu sufinansiranja lokalnih akcionih planova zapošljavanja za 2011. godinu.

Na okruglom stolu predstavljena su uputstva kako da lokalne samouprave konkurišu za učešće u finansiranju programa mera aktivne politike zapošljavanja.

Lokalna samouprava, koja u okviru lokalnog akcionog plana zapošljavanja obezbedjuje minimum 51 odsto sredstava potrebnih za finansiranje odredjenog programa ili mere aktivne politike zapošljavanja, može podneti zahtev za finansiranje tog programa Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja preko nadležne službe za zapošljavanje, a rok za podnošenje zahteva je 31.12.2010. godine.

Prednost u dobijanju sredstava imaće nerazvijene opštine, kaže direktor požarevačke filijale NSZ Danica  Nikić Matović, a to su u našem okrugu opštine Žagubica, Golubac, Veliko Gradište i Kučevo. Cilj današnjeg okruglog stola je da motiviše lokalne samouprave da formiraju i unaprede lokalne savete zapošljavanja, odnosno da aktivnije rešavaju problem nezaposlenosti, kaze Nikić Matović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend