Lokalne vesti

Suzbijanje ambrozije u Požarevcu

U akciju sistematskog suzbijanja ambrozije u Požarevcu iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 2,5 miliona dinara.

Prošle godine zaustavljena je tendencija porasta prisustva ovog alergena u vazduhu, a u gradskoj upravi očekuju da će ove godine uspeti da konkretnim merama smanje prisustvo polena u vazduhu za oko 20 odsto.

U Požarevcu se u poslednje četiri godine meri prisustvo polena u vazduhu u krugu od 25 kilometara.

Prošlogodišenja merenja pokazala su da je tokom perioda cvetanja svaki drugi dan bio rizičan po zdravlje alergičnih osoba.

Tokom 266 dana od početka februara do kraja oktobra, u 254 je izmereno prisustvo polena 26 alergenih biljaka. Nakon ambrozije, breza je biljka koja izaziva najsnažnije alergene reakcije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend