Lokalne vesti

Švajcarska unapređuje elektronsku upravu i u Braničevskom okrugu

Vlada Švajcarske će sa 260.000 evra podržati projekte 35 lokalnih samouprava u Srbiji, a sve u cilju unapređenja elektronske uprave kako bi građani i privreda imali lakši i brži pristup pravima i uslugama. Među lokalnim samoupravama koje će biti finansijski podržane su Golubac i Žagubica.

Program će pružiti tehničku podršku za razvoj i uspostavljanje internih procesa, regulative i upravljačkih struktura za unapređenje eUprave i pružanje usluga građanima i privredi, a pored ovoga sredstva će biti iskorišćena i za nabavku potrebne opreme.

Ove lokalne samouprave će raditi na razvoju eUsluga poput elektronskog podnošenja zahteva za upis u vrtić ili za poljoprivredne subvencije, prijava vezanih za poreze, izdavanje potvrda, pristup informacijama od javnog značaja i pravnu pomoć,kao i prijavljivanja komunalnih problema i žalbi građana.

Na ovaj način građani će uštedeti svoje vreme, a pre svega novac.

Takođe za oko 20 projekata je odobrena tehnička podrška, na osnovu koje će biti obezbeđena pomoćna tehnologija za osobe sa invaliditetom, ali i unapređeni sistemi za veće učešće gađana poput eUčešća i eRasprave.

Pored Golupca I Žagubice, podršku Vlade Švajcarske dobili su Aleksandrovac, Babušnica, Bela Palanka, Bojnik, Bor, Čačak, Chuprija, Dimitrovgrad, Ivanjica, Jagodina, Кosjerić, Кragujevac, Кraljevo, Кrupanj, Loznica, Mali Zvornik, Medveđa, Nova Varoš, Novi Pazar, Osečina, Rača, Ražanj, Rekovac, Šabac, Smederevska Palanka, Sokobanja, Surdulica, Svilajnac, Tutin, Vladimirci, Vlasotince, Vrnjačka Banja i Zaječar.

Javni poziv “Da kliknemo zajedno” trajao je od 5. jula do 26. avgusta i bio je otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije, Zapadne, Južne i Istočne Srbije.

 

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend